Vrijblijvende afspraak maken voor onze showroom?

Kom snel inspiratie opdoen in een van onze overzichtelijke showrooms.

Maak een afspraak

Hardnekkige kalk verwijderen in je badkamer: tips!

Niets zo frustrerend als die witte, doffe plekken op je mooie badkamertegels of kranen. Kalk kan behoorlijk hardnekkig zijn, vooral in gebieden met hard water. Gelukkig zijn er manieren om je badkamer weer te laten stralen zonder dat je uren hoeft te schrobben. Hier zijn een paar eenvoudige maar effectieve tips om van die vervelende kalkaanslag af te komen!

Azijn, de kalkkiller 

Azijn is misschien wel het bekendste middel tegen kalk. Het is goedkoop, natuurlijk, en je hebt het vast wel in je keukenkast staan. Vul een plantenspuit met een mengsel van water en azijn (ongeveer 50/50) en spray royaal op de plekken met kalk. Laat het een paar minuten inwerken en veeg het vervolgens weg met een zachte doek. Voor hardnekkige aanslag op kranen kun je een doekje drenken in azijn en dit een tijdje om de kraan wikkelen.

Citroen, fris en effectief

Geen fan van de geur van azijn? Citroen werkt ook uitstekend tegen kalk! Snijd een citroen doormidden en wrijf de snijkant over de kalkplekken. Laat het even intrekken en spoel het daarna af met water. Bonus: je badkamer ruikt lekker fris na afloop!

Baking soda, voor het zware werk

Heb je te maken met echt hardnekkige kalkaanslag? Meng wat baking soda met water tot een dikke pasta en smeer dit op de kalkaanslag. Laat het een tijdje intrekken, schrob vervolgens zachtjes met een spons of borstel, en spoel goed na. Baking soda is licht schurend, dus het helpt ook om vuil en vlekken te verwijderen zonder je tegels of kranen te beschadigen.

Schrobben zonder krassen

Het is verleidelijk om een harde borstel te pakken en flink te gaan schrobben, maar pas op! Schrobben met te veel kracht kan je tegels of kranen beschadigen. Gebruik altijd zachte sponzen of microvezeldoekjes om krassen te voorkomen. Heb je geen microvezeldoek bij de hand? Een oude tandenborstel kan ook wonderen doen om in de kleine hoekjes te komen.

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat kalk zich ophoopt, is het slim om na elke douchebeurt de wanden en kranen droog te maken met een trekker of een handdoek. Op die manier heeft kalkaanslag minder kans om zich vast te zetten. En als je echt grondig wil zijn: gebruik een waterontharder om de hardheid van je water te verminderen. Dit zorgt ervoor dat er minder kalk in je water zit, wat ook goed is voor je apparaten zoals de douche en wasmachine.

Professionele middelen

Als de huis-, tuin- en keukenmiddelen niet genoeg zijn, kun je altijd overstappen op speciale anti-kalkmiddelen die je in de winkel kunt kopen. Let wel op: sommige van deze producten kunnen behoorlijk agressief zijn voor je huid en je badkameroppervlakken. Volg altijd de instructies op de verpakking en draag eventueel handschoenen.

Geen kalk, wel een schone badkamer

Met deze tips kun je je badkamer snel weer laten stralen. Of je nu kiest voor azijn, citroen of baking soda, met een beetje geduld en de juiste aanpak is kalkaanslag zo verdwenen. Heb je zelf nog een geheime truc om kalk te verwijderen? Deel het met ons!

Happy cleaning!