Vrijblijvende afspraak maken voor onze showroom?

Kom snel inspiratie opdoen in een van onze overzichtelijke showrooms.

Maak een afspraak

Handige tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Het inrichten van een kleine badkamer kan een enorme uitdaging zijn, maar geen zorgen! Je hoeft geen interieurgoeroe te zijn om er toch een functionele en stijlvolle ruimte van te maken. Met de juiste aanpak en een dosis creativiteit, zul je versteld staan van de mogelijkheden! In deze blog vertellen we je hoe jij het meeste uit elke vierkante centimeter kunt halen.

Less is more

Begin met het opruimen van overbodige spullen, een kleine badkamer kan snel rommelig aanvoelen. Wees eerlijk, wanneer heb jij dat halflege flesje shampoo voor het laatst gebruikt? Gooi dingen weg die je niet meer nodig hebt, een opgeruimde badkamer lijkt al groter. Haken en manden kunnen helpen om je badkamer georganiseerd te houden.

Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren zoals wit, lichtblauw of bijvoorbeeld beige kunnen een kleine badkamer ruimer laten lijken. Ze reflecteren meer licht en geven daarom de illusie van een grotere ruimte. Wil je toch kleur toevoegen? Laat deze dan liever terugkomen in handdoeken, een douchegordijn en accessoires, zo kun je ook nog eens gemakkelijk afwisselen.

Ga de hoogte in

Wanneer de vloerruimte beperkt is, kijk dan omhoog! Zwevende planken, hangkasten en rekken benutten de verticale ruimte effectief en houden de vloer vrij.

Laat glas en spiegels het werk doen

Zeg nee tegen een zware douchecabine met ondoorzichtige wanden en ja tegen een douchewand met glas, dit houdt de ruimte open en luchtig. Ook een goed geplaatste spiegel kan wonderen verrichten. Het reflecteert niet alleen het licht, maar creëert ook diepte, waardoor je badkamer groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Kies voor een royale spiegel voor extra diepte!

Verlichting

Goede verlichting is essentieel in een kleine badkamer. Heldere, natuurlijke verlichting vermindert donkere hoeken. Wandlampen en inbouwspots zijn geweldige opties om de ruimte gelijkmatig te verlichten.

Schuifdeuren

Heb je weleens gedacht aan schuifdeuren in plaats van draaideuren? Ze nemen geen extra ruimte in beslag bij het openen en sluiten en voegen ook een vleugje stijl toe.

Verticale accenten en slimme tegelkeuzes

Creëer een visueel aantrekkelijk geheel door gebruik te maken van verticale accenten en slimme tegelkeuzes. Kies voor een rustige uitstraling door dezelfde tegels zowel op de vloeren als op de muren toe te passen.

Ben je geïnspireerd en wil je binnenkort een kijkje nemen in onze showroom? Maak dan hier een afspraak!