Vrijblijvende afspraak maken voor onze showroom?

Kom snel inspiratie opdoen in een van onze overzichtelijke showrooms.

Maak een afspraak

Wat kost een nieuwe badkamer?

Staat een nieuwe badkamer bovenaan jouw wensenlijstje en vraag je je af wat de kosten hiervan zijn? De prijzen voor het renoveren van een badkamer kunnen sterk variëren en worden beïnvloed door verschillende factoren. In deze blog nemen we je mee door de belangrijkste overwegingen en delen we handige bespaartips.

Oppervlakte

De grootte van je badkamer speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de renovatiekosten. Een compacte badkamer zal over het algemeen minder kosten dan een ruimere variant, simpelweg omdat er minder materiaal en arbeid nodig is.

Marmer of keramische tegels?

De keuze van materialen heeft een enorme invloed op het totaalbedrag. Overweeg je marmer of natuursteen? Dan zullen de kosten aanzienlijk hoger zijn dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor keramische tegels. Zelfs de kleur van de kranen en douche kan een groot verschil maken. Laten we het Damixa shower system als voorbeeld nemen. Door te kiezen voor chroom, ben je voordeliger uit dan wanneer je een gekleurde variant met hetzelfde design neemt.

Ultieme luxe of dagelijks gemak

Wil je elke ochtend beginnen in een oase van rust en ontspanning met een luxe regendouche en allerlei extra functies of ga je voor een praktische badkamer waar je je snel en gemakkelijk klaar kunt stomen voor de dag? Dit alles heeft invloed op het uiteindelijke kostenplaatje.

Complexiteit van het ontwerp

Een eenvoudig ontwerp met minimale details zal doorgaans minder kosten dan een ingewikkelder ontwerp. Denk hierbij aan zaken zoals verlichting, ventilatie en het verleggen van leidingen.

Wat kost het nou echt?

Over het algemeen variëren de kosten voor een eenvoudige badkamerrenovatie tussen de €5.000,- en €10.000,-. Als je gaat voor een uitgebreide renovatie met luxere materialen en een complexer ontwerp, houd dan rekening met een kostenplaatje van €10.000,- tot €25.000,-. Dit is natuurlijk slechts een schatting, de daadwerkelijke kosten hangen af van jouw specifieke situatie.

Handige bespaartips

Een badkamerrenovatie kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er talloze manieren om de kosten in toom te houden en toch een prachtige badkamer te realiseren. Maak zoals eerder benoemd, een bewuste keuze in materiaal en sanitair. Als een volledige badkamerrenovatie niet binnen jouw budget past, overweeg dan kleine aanpassingen zoals een nieuw badkamermeubel of sloop de oude badkamer zelf om de kosten te drukken.

Wil je meer weten over hoe je jouw droombadkamer kunt realiseren binnen jouw budget? Maak dan hier een afspraak! Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar.